Akció!
Mexico kávé

9500 Ft 6999 Ft tartalmazza az ÁFA-t

Decaf SWP Mexico – Chiapas
Régió: Chiapas
Tengerszint feletti magasság: 1300 m
Arabica fajta: Bourbon, Caturra, Catuaí
Szüret: decembertől márciusig
Feldolgozási eljárás: mosott/nedves, majd napon szárított
Aroma: neutrális, friss fűfélék
Íz: édeskés, kakaós ízjegyek
Testesség: közepes
Savasság: közepes

Termékleírás

Mexikói zöld kávé

Mexico kávé térképe
A Mexikóból származó kávék zamata tökéletes.

Chiapas, Mexikó legdélebbi állama, keleten és délen már Guatemala, nyugaton pedig a Csendes-óceán határolja. Itt találhatóak a népszerű Palenque-i piramisok is. A régióban a 20. század eleje óta van jelen a kávétermesztés. A fejlett kávéfarmokkal ellentétben ezen a területen szerény körülmények között élő farmer családok saját maguk termesztik, dolgozzák fel, és értékesítik a kávét. Szinte semmilyen modern, mechanikus eszközt nem alkalmaznak a szüret és a feldolgozás során.

A területen megtermelt kávé közepesen savas és közepesen testes, enyhén kakaós ízjegyekkel, neutrális, friss aromával.

Na de lássuk, hogyan lesz mindez koffeinmentes….

A koffeinmentes Swiss Water Process Mexico az Indigena Ecologica de Chiapas nevű szervezet közel 2800 farmer terményei közül kerül ki. Chiapas régióban 1996 óta van jelen Fair Trade kereskedelem mind a 15 termelőszövetkezeten belül.

Az ún. SWP eljárás szakaszosan történik, és 100%-ban kémiai vegyületektől mentes, környezetkímélő megoldás. A zöldkávét magas hőmérsékleten előáztatják, majd aktív szénen keresztül megszűrik a koffeindús oldatot anélkül, hogy a kávéból az ízjegyek, olajok, savak is kioldódnának.

Hosszú útja után Budapesten a Blue Bird Roasteryben vásárolható meg.


Mexico Decaf 1000gr egy kiváló minőségű, frissen pörkölt szemes zöldkávé fajta, melyet kávégép segítségével is főzhetünk Budapesten.

További információk

Tömeg 1 kg