Akció!
Nikaragua kávé márka

7000 Ft 6350 Ft tartalmazza az ÁFA-t

Nicaragua – Las Mandarinas
Régió: Jinotega, San Juan del Rio Coco
Tengerszint feletti magasság: 1050 – 1200 méter
Arabica fajta: Pacamara
Szüret: decembertől márciusig
Feldolgozási eljárás: mosott, levegőn szárított
Aroma: gyömbér, mandula, étcsokoládé
Íz: virágos, csokoládés, mogyorós ízjegyek
Testesség: erőteljesen testes
Savasság: citrusosan savas
Cupping notes: édes, csokoládés aroma, citrusos tónusok, mézes, tiszta mellékíz, kellemes savasság, hosszantartó, kellemes utóíz a testességből fakadóan

Termékleírás

Nikaraguai Arabica kávé

Nicaragua kávé térképe
Nicaragua, ahol mindíg zamatos a kávé.

Nicaragua a közép-amerikai kontinens egyik kávénagyhatalma, de ez nem mindig volt így. A kávékultúra relatíve későn, a 19. század végén kezdett meghonosodni a régióban. A természeti csapások (földrengések, hurrikán), a gazdasági válságok és polgárháborúk sújtotta országban később nagy méreteket kezdett ölteni a kávétermesztés; a narkotikum a kilencvenes évekre már az ország első számú exportcikke lett, megelőzve ezzel a cukornádat, a banánt és a gyapotot, melyek szintén a nicaraguai gazdaság fellendítői voltak, mindahány alkalommal.

A többi, közép-amerikai országhoz hasonlóan Nicaraguában is minden adott az igazán exkluzív, magas minőségű Arabica variánsok termesztéséhez. Területének nagy részét a Kordillerák vulkanikus láncai uralják. A Csendes-óceán partvidéke keskeny, a Karib-tengert övező pedig széles, mocsaras síkság. Az ország déli részén a Nicaragua-tó hatalmas vízfelülete uralkodik. Az északi, észak-nyugati hegyvonulatok csúcsai között termékeny, vulkanikus talajú fennsíkok húzódnak, melyek lejtőin kizárólag magas minőségű Arabica cserjéket nevelnek, közel 100.000 hektáron. A közép-amerikai kontinenshíd országai közül itt található a legtöbb, igazán magasan, akár 1500 méteres magasságban fekvő ültetvény.

A fent említett válságok és környezeti katasztrófák többször is keresztbehúzták a kistermelők számításait, de mára a Nicaraguai Kávé Kistermelők Szövetkezeteinek Egyesülete, ernyőszervezetként védi a farmerek közel 80%-ának érdekeit, segítve ezzel terményeik világpiaci értékesítését, és a termelők érdekeinek érvényesítését.

A Las Mandarinas farm 2003-ban jött létre, azóta pedig sikeresen, szigorú sztenderdek alapján termesztik a teljesen organikus, érintetlen kávét. A farm a természetes megművelésnek köszönhetően a Biolatina hitelesítést is kiérdemelte. A természetes környezetben folyó termesztés lényege, hogy a kávécserjéket fák árnyékába ültetik és nevelik. Ahol kevesebb árnyékot adó fa áll, oda még többet ültetnek, hogy a későbbiekben nagyobb területen adjanak árnyékot. A szüretre 32 hét elteltével kerül sor, mely szigorúan kézzel történik. A mosott/nedves eljárást követően nagy területen, teraszosan kiterítve, levegőn szárítják a fermentált nyers Pacamara szemeket.


Nicaragua Las Mandarinas 1000gr, tehát egy kiló kiváló minőségű kávét rendelhet otthonába, Arabica kávé, frissen pörkölt szemes kávé, Nicaragua, kávéfőzés.

További információk

Tömeg 1 kg