Blue Café – bemutatkozik a ház kávéja
Blue Café – bemutatkozik a ház kávéja
Keverve, nem rázva, egy igazi olaszos blend azoknak, akik erősebben szeretik a kávét. No de milyen is az az „olaszos"?

Mai napig erősen él a kávéról az a beidegződés, hogy egy csésze presszó erős, mint egy lórúgás, keserű, szénfekete, forró híg hosszú ital. A klasszikus értelemben vett „feketézés" sokáig nem is különösebben az ital élvezetéről szólt, sokkal inkább két ember beszélgetéséről, a felfrissülésről, a koffeinbevitelről. Sok évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy újraértelmezve a kávékészítést elinduljon az olasz vonal, a mai értelemben vett eszpresszókávé hódító útjára.
Ennek lényege a sűrű, rövid, tömény ízbomba, mogyoróbarna cremakoronával a tetején. Az olaszos kávé a presszógépek elterjedésével egyet jelentett A presszóval, a reggeli koffeinadaggal, egy csésze gyorsan felhörpinthető tömény itallal.

Ebben a szellemiségben született meg a Blue Café keverékünk, amely ötvözi a presszókávék olaszos vonalát a speciality pörkölőkre jellemző kivételes minőséggel. A klasszikus ízjegyek – csokoládé, kakaó, mogyoró – mellé egy leheletnyi gyümölcsösség és fűszeresség társul. A Brazil, Columbia és Guatemala arabica keverék tíz százalék robusta támogatást kap, amitől igazán hatékony reggeli ébresztő lesz a Blue Café. Pörköléskor nagyon figyelnünk kell, hiszen a közepes pörkölés utolsó fázisában állítjuk le a folyamatot, nehogy elégessük a szemeket. Lefolyáskor full crema érkezik a csészébe, ami sokáig megmarad, sűrű krémkoronát képezve a kávé tetején. Mi eszpresszónak és cappuccinonak ajánljuk leginkább.

Itt vásárolhatod meg: blue-bird-blend

Projection equipment: slide projectors, Blue Cafe Budapesten megvásárolható exkluzív kávékeverék, melyhez a következő hírek tartoznak: Blue Bird Café, Budapest, kávé, kávékeverék., overhead projectors, and computer projectors.