Új, prémium kávék a Blue Bird Roastery
kínálatában!
Ahogy a dalban is éneklik: Nem élhetek Yrgacheff nélkül! Mi sem!
Úgy gondoltuk, itt az ideje újragondolnunk tizenkét tagú kávékínálatunkat, s ha már így tettünk, az afrikai kávék táján néztünk körbe elsőként. Választásunk leginkább a lágyan testes kávék kedvelőinek kedvez, filterhez és presszóhoz is kiváló babokat vásároltunk.
Ethiopia Yirgacheffe
Yirga Chefe régióból származó kávét sokáig a világ legjobb kávéjaként is emlegették, nem véletlenül. A magasan termő vidék – 1800-2200m – kávéjára kifinomult ízjegyek és komplex aromák jellemzőek, mindez kellemes testességgel párosul. A decens, vibrálóan savas kávé kellemesen fűszeres jegyeket mutat, ízében vörösbogyós, meglepő tejcsokoládés lecsengéssel. Elsősorban filterbe ajánljuk, de presszóként is csodásan összetett.
Ethiopia Djimmah
A Djimmah-t azoknak ajánljuk, akik most ismerkednek az újhullámos ízekkel. A kevéssé savas, ugyanakkor kellemesen gyümölcsös kávéra az édeskés ízjegyek jellemzőek. Kakaós, mogyorós: a „klasszikus" ízvilág találkozik benne a minőségi újhullámos ízléssel.
Kenya Gachombee
Ha igazi gyümölcsbombára vágysz, a kenyai Gachombe fajtavariáns keveréke ideális választás lesz. Az ízjegyeiben citruszos, bogyós, cseresznyés kávé kellemes teás, virágos aromával rendelkezik, kellemesen testes eszpresszó készíthető belőle, vagy meglepően komplex filter kávé.
A három újdonságot a közepes tartományban pörköljük, hogy a legtöbb ízjegyet megtartva kellemesen balanszos kávét kapjunk .

Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet, kávézónkban megvásárolhatod szemes kávé formában, vagy kérd baristáinktól egy jó v60-ban elkészítve!

Next
Frissen pörkölt kávé Budapest szívében
Sokan isznak kávét. A kávé mozgatja a világunkat. A kávé, a kávé, a kávé… de honnan is érkezik, milyen utat tesz meg a budapesti kávézóban csapolt fekete, mielőtt jóízűen felhörpintenénk? Miért annyi, amennyi? Mit tudnak a Blue Bird-ben, amiért megéri betérni hozzájuk egy(két, há…) kávéra?